Houtpellet kwaliteit

Koop alleen houtpellets van hoge kwaliteit om de levensduur en kwaliteit van uw pelletkachel te vergroten.

Invloed van pellet kwaliteit

De kwaliteit van de pellet is de belangrijkste factor op de betrouwbaarheid van uw pelletkachel. Er zijn vele houtsoorten en combinaties mogelijk waaruit de pellet gemaakt kan worden. Omdat ieder houtsoort zijn eigen brand karakteristiek heeft kunt u zich voorstellen dat er vele combinaties mogelijk zijn. Hierdoor is het bijna onmogelijk om zomaar een pellet te bestellen welke met zekerheid goed zal branden. Om deze reden adviseert Allesvoorwarmte houtpellets die door de pelletkachel fabrikant zijn vervaardigt. Dit geeft zekerheid op betrouwbare prestaties van uw kachel.

EN Plus A1 keur

Om door het oerwoud van pellet aanbieders uw weg weten te vinden is niet eenvoudig. Daarom raad Allesvoorwarmte alleen het gebruik van houtpellets aan met EN plus A1 keurmerk. Dit is een europees keurmerk waaraan strenge kriteria hangen welke op steekproef controle worden bewaakt. Dat de hoge kwaliteit eisen een iets hoger prijs neemt gaat zich absoluut wel weer terug betalen op langere termijn. Want een slechte houtsoort in de pellet kan veel schade geven. Deze schade ontstaat doordat er bij bepaalde houtsoorten chloorgassen vrijkomen. Chloor gassen zijn slecht voor staal en gietijzer en zullen op termijn uw kachel aantasten.

EN Plus keurmerk
Houtpellets categorie

Houtpellet prijzen

 De houtpellet prijzen zijn afhankelijk van type en aantal zakken op een pallet. De prijzen op deze site zijn inclusief BTW en bezorgen in Nederland. Bestel de pelletzakken in onze webshop.