PELLETKACHEL SUBSIDIE

Koop goedkoop een pelletkachel aan met de subsidie van de overheid op pelletkachels.

 

Investerings Subsidie Duurzame Energie (ISDE 2017)

Per 1 januari 2016 krijgt u van de overheid een vergoeding als u een pelletkachel of pelletketel aanschaft. Dit komt doordat een pelletkachel minder belastend is voor het het klimaat.

De pelletkachel moet aan bepaalde voorwaarden voldoen aangaande uitstoot van fijnstof en CO2. De meeste pelletkachels van Alles voor Warmte voldoen aan de eisen en staan vermeldt op de lijst van het ROV. 

Hoeveel subsidie krijgt u per type pelletkachel?

Er mogen meerdere pelletkachel en/of pelletketel subsidie aanvragen gedaan worden per woonhuis.

Looptijd Subsidie ISDE

De ISDE subsidie heeft een looptijd van 5 jaar en is gestart in januari 2016. Per jaar wordt het budget bepaalt en als de pot leeg is, in het jaar waarin de pelletkachel wordt aangeschaft,  dan mag de subsidie in het volgende jaar opnieuw aangevraagd worden.

Mag er subsidie aangevraagd worden op meerdere kachels?

Omdat de luchtpelletkachel plaatselijk de ruimte verwarmd wordt er op meerdere apparaten subsidie verleend. Een woonhuis bestaat immers uit meerdere kamers welke verwarmd moeten worden.

Meldcode Subsidie Pelletkachel

Iedere pelletkachel, welke voldoet aan de gestelde eisen, komt op de apparaten lijst van het RVO. De meeste Alles voor Warmte pelletkachels zijn aangemeld bij het RVO en staan inmiddels op de lijst. Alle Alles voor Warmte pelletkachels staan vermeldt onder Merknaam AMG S.p.A en Castelmonte. Dit zijn de fabrikanten welke alle Alles voor Warmte pelletkachels producen.

De meeste Alles voor Warmte Pelletkachels staan inmiddels op de apparatenlijst en kunnen direct na de betaling van de factuur aangevraagd worden via www.rvo.nl of download hier de pelletkachel apparatenlijst.

 

Bel naar RVO voor vragen over de apparaten lijst en of aanmelden van uw gekochte pelletkachel :

RVO informatie nummer:   088 – 042 42 42.